INDIVIDUELE THERAPIE

By Francisca Kramer

on Thu Nov 18 2021

persoon-logog

Allemaal komen we soms op een punt in ons leven waar we niet meer weten hoe het verder moet. Dan kan het prettig zijn een aantal gesprekken met een psycholoog te voeren.


Ik werk volgens het biopsychosociale model waarbij aanleg (kwetsbaarheid), unieke levenservaringen en de context waarin je nu leeft allemaal een rol spelen. Stoornissen blijken dan vaak aanpassingen aan gestoorde omstandigheden.

Ook ben ik aanhanger van de netwerktheorie van Denny Borsboom, waarbij stoornissen worden beschouwd als netwerken van symptomen die op elkaar inwerken.

Een voorbeeld: door gedoe op je werk slaap je slecht, dit veroorzaakt vermoeidheid waardoor je futloos wordt, minder gaat ondernemen, daardoor steeds minder positieve ervaringen opdoet wat uiteindelijk kan resulteren in een depressie. Het is belangrijk dit netwerk in kaart te brengen en zo vroeg mogelijk in de keten te kunnen ingrijpen.


Ik heb een voorliefde voor positieve psychologie – Building what is strong in plaats van fixing what is wrong. Wat niet wil zeggen dat er geen sprake kan zijn van onderliggend trauma dat aandacht behoeft voor er verder kan worden gebouwd.

Ik maak gebruik van evidence based behandelingen zoals CGT (Cognitieve Gedrags Therapie), schrijftherapie en tapping, ook wel Emotion Freedom Technique genoemd.


Je kunt in behandeling komen voor onder andere:
energieverlies, angst, paniek, somberheid, depressie, trauma, negatief
zelfbeeld, verslaving, eetproblemen, stress, burn-out, rouwverwerking,
hechtingsproblematiek, zingevingsvraagstukken, scheiding.